Naslovna Najbolji filteri za vodu na tržištu Srbije 2024.

Najbolji filteri za vodu na tržištu Srbije u 2024.

Članak poslednji put ažuriran 21. april 2024. 19:49

Ovih dana baš trošite mnogo svog dragocenog vremena pretražujući besomučno internet u potrazi za što boljim prečišćivačem za vodu. Osim što ne znate koji tip prečišćivača izabrati, a ne možete izdvojiti ni neki specifičan model koji bi Vam lako otklonio sve probleme, niste sigurni ni da li ste pretraživali na pravoj adresi. Cela ta ”igra” oko pronalaženja adekvatnog prečišćivača/filtratora vode već Vam se smučila, a osećaj je kao da ste tek na početku!

Ne brinite! Neko je već uradio sve umesto Vas i za Vas! A sve sa ciljem da Vam olakša..

Predstavljamo Vam najkvalitetnije modele filtera za vodu na tržištu Srbije u 2024. godini razvrstane po tipovima filtratora sa ključnim karakteristikama!

Najbolji filteri za vodu u Srbiji 2021
Izvor: shutterstock

Sadržaj:

 1. Bokali za filtriranje vode – Jug filteri za vodu
  1. Brita Bokal za filtriranje vode
  2. BWT Filter bokal Aqualizer Home
  3. Laica Bokal za filtriranje vode Stream Line J31-CA
 2. Filteri za vodu koji se postavljaju na slavinu
  1. Brita Sistem za slavine On tap
  2. Aquaphor Modern 2
  3. Geyser Euro
 3. Desktop filteri za vodu
  1. EdelWasser (Gold/Black)
  2. Pureal Line Changer
 4. Filteri za vodu koji idu ispod sudopere
  1. Seccua MK7
  2. Nobel Prečišćavač vode sa magnetajzerom STELLA MZ
  3. AqueenaPro
  4. RO Geyser Prestiž PM sa mineralizatorom i pumpom
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Bokali za filtriranje vode – Jug aparati

Mogući nedostatci ovih filtera su u tome što filtriraju manju količinu vode, vek filtera je kraći nego kod naprednijih sistema (što zahteva češću kupovinu istih), često im je potrebno punjenje baterije, prečišćavaju uglavnom krupnije čestice i generalno ne daju filtriranu vodu u tom nivou u kom je daje neka od reverznih osmoza i desktop prečišćivača.

Nisu protočni, pa morate sami dolivati vodu i gubiti vreme na čekanje da se voda isfiltrira. Mogu zadovoljiti samo manje potrebe za čistom i filtriranom vodom.

Brita Bokal za filtriranje vode Style 2.4 L

Brita Bokal za filtriranje vode

Brita Bokal za filtriranje vode Style 2.4 L je inovativni uređaj namenjen poboljšanju kvaliteta vaše vode za piće. Sa ukupnom zapreminom od 2.4 litara (1,4l za filtriranu vodu i 1l za nefiltriranu vodu), ovaj bokal donosi praktičnost i efikasnost u svakodnevnom korišćenju.

Jedna od ključnih karakteristika ovog bokala je Smart light dugme koje prati proces filtriranja i signalizira kada je vreme za zamenu filtera. Ova tehnologija pruža korisnicima jednostavan i vizuelni način da održe optimalnu efikasnost filtriranja vode.

Osim toga, bokal poseduje funkciju jednostavnog otvaranja poklopca jednim prstom, što čini proces korišćenja praktičnim i brzim. Brita Bokal koristi isključivo Brita MAXTRA+ filtere sa MicroFlow tehnologijom, obezbeđujući visok standard filtracije vode.

U pakovanju dolazi sa jednim MAXTRA+ filterom, pružajući vam odmah sve što vam je potrebno za početak uživanja u čistoj i osvežavajućoj vodi. Ovaj bokal predstavlja savremeno i efikasno rešenje za svakodnevno poboljšanje kvaliteta vaše vode.

Cena: 4.349 RSD

Proizvod možete poručiti preko sledećeg linka: Brita Bokal

Bokal za filtriranje vode BWT Aqualizer Home

BWT Filter bokal Aqualizer Home

BWT Filter bokal Aqualizer Home predstavlja sofisticirano rešenje za poboljšanje kvaliteta vaše vode u svakodnevnom životu. Sa uskim i elegantnim dizajnom, ovaj bokal ne samo da pruža visokokvalitetnu filtraciju, već i estetski doprinosi vašem okruženju.

Izrađen od visokokvalitetne plastike bez BPA (BPA free), BWT Filter bokal nudi kapacitet od 2,7 litara, sa dodatnom levkom zapremine 1,5 litara. Na poklopcu se nalazi mehanički datumar-podsetnik za zamenu filter patrone, pružajući vam pravovremenu informaciju o neophodnoj zamjeni.

Ovaj bokal dolazi sa zamenljivom filter patronom BWT, koja sadrži dodatak mineralizatora Mg za dodatno obogaćivanje vode. Pored toga, klapna na poklopcu olakšava sipanje vode, pružajući vam praktičnost u svakodnevnom korišćenju.

BWT Filter bokal Aqualizer Home potiče iz Austrije, zemlje sa dugom tradicijom u proizvodnji vrhunskih proizvoda za filtraciju vode.

Cena: 3.049 RSD

Proizvod možete poručiti preko sledećeg linka: BWT Filter bokal Aqualizer Home

 

Bokal za filtriranje vode Stream Line J31-CA

Laica Bokal za filtriranje vode Stream Line J31-CA

Laica Stream Line J31-CA je kvalitetan bokal za filtriranje koji će poboljšati kvalitet vaše vode za piće.

Jedna od ključnih karakteristika ovog bokala je njegova ergonomska ručka, koja omogućava jednostavno i udobno sipanje vode. Takođe, bokal se može lako odložiti u vrata frižidera, štedeći prostor u vašoj kuhinji.

Laica Stream Line J31-CA ima i praktičan otvor za brzo punjenje, što znači da možete dopuniti rezervoar vodom bez skidanja poklopca. Ovaj bokal ima ukupan kapacitet od 2,3 litara, sa filtriranim kapacitetom od 1,2 litara. To znači da uvek imate dovoljno sveže filtrirane vode pri ruci.

Pored toga, ovaj bokal je proizveden u Italiji, što garantuje visok kvalitet i pouzdanost. Laica je poznata po svojim proizvodima za filtriranje vode i ovaj bokal nije izuzetak.

Cena: 1.590 RSD

Proizvod možete poručiti preko sledećeg linka: Stream Line J31-CA

Filteri za vodu koji se postavljaju na slavinu

Mane ovih filtera su u tome što Vam oni ne mogu dati izuzetno prečišćenu vodu, jer uglavnom poseduju jednostavnije sisteme filtriranja. Prednosti su u tome što su protočni, pa nema odlaganja filtrirane vode u rezervoare, a i lagani su, lako se priključuju, možete odvrnuti tehničku ili filtriranu vodu itd. Ipak, kvalitet vode koju pijete mora biti na prvom mestu!

Brita Sistem za slavine On tap

Brita Sistem za slavine On tap pruža čistu vodu na zahtev, predstavljajući jednostavno i efikasno rešenje za poboljšanje kvaliteta vode u vašem domu. Sa kapacitetom filtracije od 600 litara, ovaj sistem jednostavno filtrira vodu u trenutku korišćenja, pružajući tri opcije vode: filtriranu, nefiltriranu i nefiltriranu sa mlazom tuša. Lako se održava, sa uklonjivim izlazom za filtriranu vodu.

Sistem je jednostavan za instalaciju, bez potrebe za alatom, a odgovara većini standardnih slavina zahvaljujući pet vrsta adaptera. Status filtera u svakom trenutku je vidljiv na displeju, olakšavajući praćenje stepena iskorišćenosti filtera.

Membranska tehnologija šupljih vlakana efikasno smanjuje hlor, neprijatne ukuse i mirise, teške metale, pesticide, hormone, farmaceutske ostatke i čestice poput mikro plastike. Uz to, očuvava korisne minerale poput kalcijuma i magnezijuma.

Cena: 9.990 RSD

Proizvod možete poručiti preko sledećeg linka:Brita Sistem On tap

Brita Sistem za slavine On tap

Aquaphor Modern 2

Aquaphor Modern 2 je uređaj za filtriranje vode koji se lako priključuje na slavinu, predstavljajući jedan od najpopularnijih i najefikasnijih filtera u svojoj kategoriji. Uređaj se može postaviti na sudoperu ili kuhinjskom elementu, pružajući praktično rešenje za čišćenje vode u domaćinstvu.

Prekidač omogućava korisnicima da biraju između filtrirane i nefiltrirane vode, prilagođavajući se njihovim potrebama. Ugrađeni kalendar obezbeđuje podsetnik za zamenu filtera, čime se održava optimalna efikasnost uređaja.

Aquaphor Modern 2 koristi dva tipa filtera – B200 sa kapacitetom od 4000 litara, koji dolazi uz uređaj, i opcioni B200-H filter koji dodatno omekšava vodu sa kapacitetom od 1000 litara. Brzina filtriranja iznosi 1.0-1.2 litara u minutu, pružajući trenutni pristup čistoj vodi. Sa dimenzijama od 58.0 x 13.5 x 95.0 cm, Aquaphor Modern 2 je kompaktan i efikasan uređaj za poboljšanje kvaliteta vode u vašem domu.

Više informacija o proizvodu možete pronaći na zvaničnom linku Aquaphor Modern 2.

Geyser Euro

Geyser Euro je inovativni uređaj namenjen potpunom prečišćavanju vode od svih neželjenih primesa zahvaljujući filterskom ulošku od materijala Aragona. Ovaj jedinstveni polimerni materijal garantuje visok nivo filtracije i čini vodu sigurnom za upotrebu.

Samoindikacija je ključna karakteristika, pružajući korisnicima informacije o stanju filterskog uloška. Antisbros tehnologija, koja se oslanja na lavirintnu strukturu Aragon materijala, deluje kao efikasna barijera zadržavajući nečistoće u kanalima filterskog uloška.

Regeneracija se lako izvodi kod kuće i značajno produžava radni vek filtera. Kombinacija mehaničke, jonoizmenjivačke i sorpcione metode filtracije obezbeđuje potpuno uklanjanje štetnih supstanci. Brzina filtracije od 0,5 L/min, ručica za odabir između tehničke i filtrirane vode, kapacitet filterskog uloška od 3000 L, elegantna hromirana boja, mala težina od 0,28 kg i mogućnost montaže na svaku slavinu sa navojem na vrhu čine Geyser Euro praktičnim i efikasnim rešenjem za čišćenje vode.

Geyser Euro kucni filter za vodu

Desktop filteri za vodu

Obećali smo Vam da ćete pronaći najsavršenije i najtraženije prečišćivače za vodu na tržištu Srbije u 2024. godini! Došlo je vreme da se upoznate sa najnaprednijim modelima koji će Vas, sigurni smo, očarati svojim izgledom, sposobnostima i karakteristikama!

Uživajte u čaroliji elegancije koju ovi modeli pružaju…

Edel Wasser

Kompaktan i jednostavan za montažu, Edel Wasser bez upotrebe električne energije eliminiše nečistoće iz vode, a krasi ga i moderan i elegantan izgled (u zlatnoj ili crnoj boji). Vodu filtrira pomoću petostepenog sistema filtracije u skladu sa najstrožim standardima kvaliteta!

Zepter-Edel Wasser Filter za vodu

Karakteristike:

 • Sertifikovan i testiran od strane Asocijacije za kvalitet vode prema međunarodnom standardu NSF/ANSI 42, 53 i 58
 • opremljen sa 4 filtera i 5 različitih faza filtriranja doprinosi potpunoj čistoći vode;
  • Neo-Sense filter
  • filter sa RO membranom
  • Ino-Sense filter
  • antibakterijski filter
 • štedi energiju (vešto se služi pritiskom vode i tako smanjuje troškove za električnu energiju)
 • ekološki i ekonomičan (osim što ćete manje prljati svoju okolinu, uštedećete enormne cifre na godišnjem nivou za flaširanu vodu.)
 • elegantan izgled koji će pristajati uz svaki kuhinjski ambijent;
 • poseduje antibakterijski sistem u rezervoaru za vodu  u potpunosti sprečava razmnožavanje mikroorganizama;
 • Dimenzije (Š x D x V): 200 x 390 x 370 mm
 • Boja: Zlatna/Crna
 • Radna temperature: od 5ºC do + 35ºC
 • Kapacitet proizvodnje vode: 76,8 L/dan – 112 L/dan
 • Zaštita: ventil sa plovkom (prekida prečišćavanje vode)
 • Napon: nije primenljivo

Više informacija možete naći na stranici: Edel Wasser

Pureal Line Changer

Osim što je elegantnog  stila i retro izgleda, ovaj model će Vam ponuditi mnoge druge pogodnosti. Njegov Ultra slim oblik i širina od samo 11 cm čine ga savršeno funkcionalnim i u skučenim kuhinjskim prostorima. Izuzetno je tih i nema skrivenih troškova, jer ne troši struju, a poseduje i magnetno postolje koje služi da sakupi vodu ukoliko se prospe. Uz kupovinu  uređaja, dobijaju se filteri za narednih godinu dana, a zamena je jednostavna zbog inovativnog Plug and Play sistema koji omogućavaju da ih brzo i lako zamenite. Ovaj model je interesantan i zbog specijalnog staklenog bokala od 1,5 L sa zatvaračem od nerđajućeg čelika. Lagano staje u vrata od frižidera pa filtrirana voda lako postaje hladna i osvežavajuća!

Karakteristike:

 • 3  filtera sa ukupno 8 sistema filtracije:
  • prvi filter se sastoji od predfiltera, sinterovanog aktivnog uglja i antibakterijske kugle (zamena na svaka 4 meseca),
  • drugi filter čini predfilter, EP membrana i filter sa fiberom od aktivnog uglja (zamena na 12 meseci),
  • treći filter čini blok aktivnog uglja sa srebrom i agens za teške metale (zamena na 12 meseci).
 • Iz vode uspešno uklanja hlor i nusprodukte hlorisanja vode, pesticide i herbicide, teške metale, bakterije, parazite i alge, noroviruse, mikroplastiku, rđu i talog iz cevi.
 • Radni pritisak: 0.7~7 kgf/cm²
 • Kapacitet: 4 -12 meseci
 • Radna temperature: 5 – 35°C
 • Materijali: PP, POM, ABS
 • Dimenzije (Š x D x V): 110 x 405 x 340 mm
 • Težina: 3 kg

Filteri za vodu koji idu ispod sudopere

Sigurno ste navikli da nalazite filtere za vodu koji su neugledni, montiraju se ispod sudopere i sakrivaju se od pogleda.

U nastavku ćemo Vam predstaviti nekoliko modela vrhunskim performansi koja garantuju visok kvalitet filtriranja vode.

Filter za vodu Seccua MK7

Inovativni sistem za filtriranje vode iz kuhinjske slavine

Filter za vodu Seccua MK7 je sistem za filtraciju vode koji se montira ispod sudopera. Kompaktan i pouzdan uređaj (ne koristi hemikalije niti struju) predstavlja efikasno, ekonomično i praktično rešenje za dobijanje savršene vode. Proces filtracije je čisto mehanički i koristi pritisak vode. Voda prolazi kroz trostepeni sistem filtracije koji se sastoji od predfiltera, mikrofiltracione membrane i aktivnog uglja. Uređaj je testiran po standardima NSF 42, 53, 372, 401.

 

Prečišćivač za vodu Seccua MK7

Karakteristike:

 • Uklanja bakterije i viruse i do 99.9 %
 • Uklanja do to 99% mikroplastike i plastifikata
 • Uklanja i do 96% olova i teških metala
 • Smanjuje prisustvo rđe i sedimenata
 • Smanjuje nivo pesticida
 • Smanjuje nivo hormona i farmaceutskih ostataka
 • Smanjuje nivo hlorina i hloramina
 • Smanjuje nivo PFOA/PFOS
 • Uklanja neprijatne mirise I poboljšava ukus vode
 • Brza i laka montaža ispod sudopere
 • Brza i laka zamena uloška filtera
 • Smanjuje potrošnju plastike, štedi novac, bez korišćenje velikih flaša
 • Testirano po standardima NSF 42, 53, 372, 401

Tehničke karakteristike:

 • Dimenzije – Visina:29 cm, Širina:7cm, Dubina: 7cm: Težina (bez vode) 700 g
 • Kvalitet Filtracije:  Filtracija: 3-stepeni filter (pred-filter, mikrofiltraciona membrana, aktivni ugalj), Nominalni protok do 7 l/min, Nivo filtracije 0.3 μm, Kapacitet do 5,000 litara, Zamena uloška filtera: 6 meseci ili 5.000 litara (šta pre istekne)
 • Radni uslovi: Pritisak iz mreže 0.5-6.8 bar, Temperatura 5-65 °C – Filter je predviđen za tretman pijaće vode iz gradske mreže
 • Nivo zadržavanja: Bakterije >99.9 %, Mikroplastika >99 %, Olovo >96 % (testirano po NSF 53), Hlorini (testirano po NSF 42),  Hormoni (testirano po NSF 401), Farmaceutski ostaci (Testirano po NSF 401), Plastifikati (Testirano po NSF 40)
 • Povezivanje i montaža: Mrežni poriključak 3/8’’ (ulazni/izlazni)

Više informacija о proizvodu možete pronaći na stranici: Seccua MK7

Nobel Prečišćavač vode sa magnetajzerom STELLA MZ Nobel STELLA MZ

Nobel Prečišćavač vode sa magnetajzerom STELLA MZ

Aparat STELLA je tradicionalni RO aparat koji se ugrađuje u sudoperu ali sa novim inovativnim dizajnom i olakšanim pristupom zameni filtera i održavanju.

Osnovni princip rada NOBEL aparata STELLA temelji se isključivo na mehaničkom procesu pročišćavanja vode. Kroz postupak reverzne osmoze, voda se transformiše iz vodovodne instalacije ili bunara u visokokvalitetnu vodu za piće i kuvanje. Proces pročišćavanja vode obuhvata predfiltre (sedimentne i aktivni ugalj), reverznu osmozu i postfiltraciju. Tokom ovog procesa, uklanjaju se mehaničke nečistoće, hlor, hlorirana jedinjenja, pesticidi i drugi štetni elementi, kao i 99.9% virusa i bakterija iz vode. Posebnim postfiltrima, voda se obogaćuje kalcijumom i magnezijumom, poboljšavajući ukus i kvalitet vode.

Tehnički podaci

 • Maksimalna kolicina filtriranja: 80-120 l vode za pice u 24 sata, pri optimalnim uslovima, sa   jačom membranom i do 200l.
 • Minimalni pritisak vode:2.5 bari, maksimalni 6 bara
 • Zapremina rezervoara pod pritiskom: oko 8 l neto
 • Radna temperatura dovodne vode: 10 – 30°C
 • Maksimalna količina rastvorivih materija u vodi: 2000 mg/l
 • Nivelacija rastvorivih materija u vodi: 85-100 %

Cena: 50.990,00 rsd

Više detalja o proizvodu  možete pronaći na sledećem linku: Nobel Prečišćavač vode STELLA MZ

Zepter AqueenaPro Preciscivac Vode

AqueenaPro prečišćivač vode

AqueenaPro sa 5-stepenim sistemom filtera radi na principu reverzne osmoze, efikasno uklanja sve opasne zagađivače i obezbeđuje čistu i zdravu vodu za piće. Praktičan aparat – potpuno automatizovan – najekonomičnije rešenje za svakodnevno snabdevanje vašeg doma i kancelarije zdravom vodom.

Karakteristike:

 • Petostepeni sistem filtracije sa metodom reverzne osmoze uklanja hemikalije, teške metale, čvrste čestice i ostale zagađivače.
 • Pametni display
 • Pet faza filtriranja:
  • polipropilenski filter (sa šupljinama od 5 mikrona) zadržava veće čestice poput rđe i peska, kao i ostale čvrste nečistoće iz vode;
  • granulirani karbonski filter apsorbuje hlor, mirise, obojenost, organske i druge materije;
  • polipropilenski filter  (sa šupljinama od 1 mikrona) filtrira manje čestice, kao što su suspendovane čestice i koloidi;
  • membrana za reverznu osmozu uklanja bakterije, viruse, teške metale (poput olova, kadmijuma, žive), ostatke pesticida, hlorofenole, nitrite i druge štetne supstance;
  • filter sa aktivnim ugljem od kokosa poboljšava miris i ukus vode.
 • Alarm koji signalizira kada treba zameniti filter
 • Napon: 100-240 V naizmenične struje, 50-60 Hz
 • Nominalna Snaga: 25 W
 • Radna temperatura: 5°C – 38°C
 • Kapacitet rezervoara: 9,5 L
 • Upotrebljiv kapacitet: 6 L
 • Dimenzije (Š x D x V): 408 x 265 x 420
 • Radni pritisak: 0,6 – 0,8 MPa
 • Optimalna pH vrednost ulazne vode: 6 – 8 pH
 • Prikladan ulazni pritisak vode:  0.70-7.5 Bar

Cena: 129.319,00 rsd

Više detalja o proizvodu  možete pronaći na sledećem linku: Aqueena Pro

RO Geyser Prestiž PM filter za vodu

RO Geyser Prestiž PM sa mineralizatorom i pumpom

Sistem za prečišćavanje vode sa metodom reverzne osmoze i trostepenim predfiltriranjem. RO Geyser Prestiž donosi maksimalni mogući stepen prečišćavanja vode i radi na pritisku vodovodne linije od 2 atm.

U kompletu se dobija pumpa, rezervoar za čistu vodu (12 L bruto) i slavina za filtriranu vodu.

Iz vode prečišćava visoke sadržaje teško rastvorljivih soli, teških metala, organskih nečistoća, fenola, bakterija i virusa.

Karakteristike:

 • Poseduje dvopozicionu slavinu za čistu vodu
 • Idealan za filtriranje vode sa visokim stepenom tvrdoće.
 • Faze prečišćavanja vode:
  • Sedimentni filter PP 5 -10SL – uklanja nerastvorljive čestice veličine do mikrona (rđa, suspenzije itd)
  • Dva filterskih uloška CBC 10 – 10SL (Carbon Block) od kokosovog aktivnog uglja (poroznost 10 mikrona)
  • Reverzno osmozna membrana uklanja sva zagađenja, teške metale i soli, uključujući i bakterije i viruse,
  • Ugljeni postfilter (aktivni kokosov ugalj) – poboljšava ukus vode
  • Mineralizator – obogaćuje čistu vodu potrebnom količinom korisnih minerala
 • Dizajniran za stanove sa niskim pritiskom u vodovodnoj mreži.
 • Montažno mesto: Ispod sudopere
 • Resurs: 6000 L
 • Temperatura: +4 – +40°C
 • Težina: 15,5 kg
 • Zapremina rezervoara: 12 L
Podeli članak
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments