Šta su ovlaživači vazduha i šta treba da znate pre kupovine u 2021.

Članak poslednji put ažuriran November 6, 2021
Author: Jelena Bazovic Content & Copywriter
Koji ovlazivac vazduha kupiti
Izvor: Freepik.com

Svima je poznato da ovlaživači vazduha povećavaju vlažnost, ali znate li kako?

Da li oni mogu uticati na naše zdravlje i kako prepoznati da li smo odabrali pravi?

Saznajte u tekstu koji smo pripremili za Vas!

REKLAMASadržaj:

Šta su ovlaživači vazduha i čemu služe?

Ovlaživači vazduha postaju sve zastupljeniji u domovima širom sveta. Da li je razlog tome samo trend ili stvarno postoje određeni benefiti korišćenja ovih uređaja?

I dok ih većina koristi za održavanje vlažnosti vazduha u zatvorenim prostorijama, ovlaživači vazduha takođe utiču kao prevencija isušivanju kože, posebno nosa, usana i grla.

Ono po čemu su takođe poznati je da ublažavaju simptome gripa.

Preporučena optimalna vlažnost vazduha u Vašem domu treba da bude između 40 i 60%, a tokom grejne sezone (bez obzira koju vrstu grejanja imate) bude uglavnom oko 20%.

Ovlaživači su posebno važni kada je vazduh suv u prostorijama u kojima provodite veći deo dana (poput kancelarija, spavaćih soba, soba za decu i stare). Zimi taj vazduh, pod uticajem grejanja bude još suvlji, a Vaše telo trpi zbog toga!

Da bi smo dublje sagledali kako funkcionišu ovlaživači vazduha moramo uzeti u obzir da postoje različite tehnologije gde svaka na svoj način dodaje vlagu u vazduh različitim metodama.

Čemu sve doprinosi suv vazduh:

 • dehidriranoj i ispucaloj koži,
 • zapušenom nosu, problemima sa sinusima,
 • respiratornim problemima (pojava kašlja, astme, bronhitisa itd),
 • svrabu i golicanju u grlu; upaljenom grlu,
 • lošoj koncentraciji (kada je vazduh suv, a u prostoriji zagušljivo tokom većeg dela dana, to utiče na koncentraciju svih osoba koje borave u tom prostoru),
 • češćim glavoboljama zbog nedostatka dovoljno kiseonika,
 • podizanju prašine koja dodatno iritira respiratorne organe,
 • lakšem sušenju i pucanju nameštaja od finog drveta i parketa…
Kako odabrati kvalitetan ovlazivac vazduha
Izvor: Freepik.com

Načini rada 

Ovlaživači vazuha su već toliko dugo na tržištu, da postoje razne tehnologije na osnovu kojih rade, ali su principi rada uglavnom isti: postoji posuda za vodu u koju se sipa voda. Zatim se različitim metodama voda pretvara u vodenu paru (izmaglicu) koja se dalje raspršava u vazduh u prostoriji.

Dakle, princip rada je veoma jednostavan i ne zahteva komplikovane sisteme.

Znatno je olakšan dolazak do svežeg vazduha, zar ne?

Tehnologije pomoću kojih rade

Da bismo razvrstali tehnologije po kojima rade ovlaživači vazduha, moramo ih sve svrstati u dve grupe:

 • ovlaživači vazduha sa hladnom izmaglicom i
 • ovlaživači vazduha sa toplom izmaglicom.

Ovlaživači vazduha sa hladnom izmaglicom (Cool Mist)

Ovaj tip ovlaživača preporučljiv je za osobe koje imaju hronične respiratorne probleme, poput astme, i prija im hladniji, vlažniji i svežiji vazduh koji daju ovi uređaji.

Ovlaživači sa hladnom izmaglicom dele se na dve vrste:

 • tradicionalni ovlaživači vazduha i
 • ultrazvučni ovlaživači vazduha.

Tradicionalni ovlaživači vazduha (ventilatorski)

Tradicionalni ovlaživači vazduha su najjednostavnija i najjeftinija trenutno dostupna tehnologija u ovlaživanju vazduha.

Princip rada: u samom telu uređaja postoji rezervoar u koji se uliva čista voda. Zatim se filter do polovine uranja u nju, pa ventilator koji neprestano duva u blizini tog mokrog dela filtera raspršuje sitne čestice vode po prostoriji.

Iako se ovim tradicionalnim ovlaživačima može postići vlažnost vazduha u prostoriji i do 60%, oni pokrivaju uglavnom manje prostorije, pa bi trebalo prilikom njihove kupovine razmisliti gde ćete ga postaviti i o kolikoj prostoriji je reč.

Njihove prednosti su svakako jednostavan dizajn, niska cena i jednostavan princip rada, dok je mana to što pokrivaju manje površine i što imaju nisku produktivnost zbog sporog isparavanja, navode na sajtu ICD-a.

Ultrazvučni ovlaživači vazduha

Ultrazvučni ovlaživači takođe spadaju u vrstu ovlaživača koji proizvode hladnu paru.

Princip rada: maleni ventilator, koji je postavljen u dno uređaja, odozdo usisava vazduh i provlači ga kroz parnu komoru. Na dnu parne komore nalazi se voda (koja u nju dospeva iz susednog kertridža sa vodom), a u vodu je potopljena membrana koja velikom brzinom vibrira ultrazvučnim frekvencijama i na taj način raspršuje sitne čestice vode.

Prednosti:  uglavnom su tihi i ispuštaju hladnu paru koja daje osećaj svežine u Vašem domu.

Mane: viša cena uređaja, obavezno sipanje demineralizovane vode i češće čišćenje membrane na kojoj se može nakupiti kamenac.

REKLAMAOvlaživači vazduha sa toplom izmaglicom (Warm Mist)

Ovlaživači sa toplom izmaglicom su malo specifičnijeg načina rada.

Princip rada: u rezervoar se sipa čista, demineralizovana voda. Iz njega ona dospeva u paletu ispod koje se u jednom delu nalazi grejač koji zagreva vodu do isparavanja. Vodena para slobodno prolazi kroz komoru do ventilatora koji je ispušta u prostoriju.

Prednosti: ne spuštaju temperaturu u prostoriji i pogodni su za one sa respiratornim problemima (bronhitisom, prehladom, astmom).

Mane: malo su viši nivoi buke zbog ključanja vode, viši utrošak električne energije zbog grejača koji zagreva vodu, uvek  se mora sipati demineralizovana voda, jer će u suprotnom Vaš nameštaj i stvari po sobi dobiti fine, sitne naslage kamenca.

Takođe, ovi ovlaživači se ne preporučuju ukoliko u kući imate malo dete ili kućnog ljubimca, jer može doći do opekotina od vrele vodene pare koju uređaj ispušta!

Ovlaživač vazduha sa eteričnim uljem

Nadgradnja tehnologija ovlaživanja 

Proizvođači ovlaživača vazduha su, želeći da stvore tehnološki što savršenije uređaje, uspeli da naprave aparate koji poseduju mnoge nivoe filtracija uz ovlaživače vazduha. Tako se danas na domaćem tržištu mogu pronaći razne vrste prečišćivača i ovlaživača vazduha u jednom aparatu!

Nemojte se začuditi kada u ovoj obimnoj ponudi naletite, na primer, na prečišćivač sa petostepenim prečišćavanjem vazduha i dodatim ovlaživačem!

Takođe, i jednostavni uređaji za ovlaživanje vazduha danas su uglavnom opremljeni bar jednim dodatnim mehaničkim filterom koji će zaustaviti krupnije čestice prašine, polena, dlaka kućnih ljubimaca itd.

Tako možete pronaći prečišćivače sa ovlaživačima, ovlaživače sa jonizatorima, ovlaživače sa raznim vrstama filtera (poput mehaničkih, elektrostatičkih, fotokatalitičkih itd).

Sigurni smo da će bogata ponuda dovesti do najboljeg mogućeg izbora za Vaše zdravlje!

Dodatni benefiti korišćenja ovlaživača vazduha?

Kako već nazirete, blagotvornost ovlaživača u Vašem domu je višestruka!

Oni Vam neće pomoći samo da lakše dišete, već će povoljno uticati i na celokupno zdravlje svih osoba u Vašem domu!

Ipak, potrebno je posvetiti još koji red koristima koje ovlaživači donose:

 • sluznice nosa i grla prve su u odbrani organizma od virusa i bakterija, a ako ih suv vazduh dodatno isušuje, njihova funkcija je onemogućena. Zbog toga su deca i odrasli češće bolesni u zagušljivim i nedovoljno provetrenim prostorijama sa suvim vazduhom;
 • u sobi sa vlažnim vazduhom lakše se spava i obavljaju ostale dnevne obaveze;
 • suzbijaju se mikroorganizmi kojima pogoduje suv vazduh;
 • pomažu u vlaženju oka i suzbijaju donekle sindroma suvog oka;
 • poboljšava se koncentracija i efikasnost;
 • tokom prehlade, olakšavaju disanje i iskašljavanje;
 • čak se i sobne biljke osećaju bolje kada im pružite vlažan vazduh.

Kako da odaberete kvalitetan ovlaživač vazduha?

Ukoliko ne znate odakle da počnete prilikom odabira svog ovlaživača vazduha, počnite od toga koliku površinu prostorije treba da pokrije!

Manji, stoni ovlaživači vazduha pokrivaju prostorije maksimum do 70m2, dok veći, podni ovlaživači pokrivaju znatno veće prostore.

Izvor: myhome-sr.decoratex.biz

Takođe, obavezno obratite pažnju i na kapacitet rada, tj. koliko svaki ponaosob može raditi bez dodavanja vode. Kapacitet će zavisiti upravo od toga koliki rezervoar poseduje ovlaživač.

A onda se zavalite u fotelju, skrstite ruke i posmatrajte kako on radi za Vas! Naravno, pošto mu dolijete vodu, jer, ne zaboravite, to je jedina stvar koju Vaš mali kućni prijatelj ne može sam da uradi!

Treća, podjednako važna stvar prilikom odabira, jesu ostale performanse koje će Vam znatno olakšati korišćenje ovih uređaja.

Prva u nizu performansi je nivo buke koju uređaj emituje, posebno ako želite da ga držite u spavaćoj sobi. Uređaji koji su bučniji Vam mogu značajno ometati i umanjiti kvalitet sna, pa smo kao vodič kroz nivoe buke pripremili sledeću tabelu:

Izvor: myhome-sr.decoratex.biz

Takođe jedna od važnijih performansi jeste i svetlosni indikator koji Vas obaveštava kada je rezervoar sa vodom prazan.

Značajna je i mogućnost da sam ovlaživač meri nivo vlažnosti ulaznog vazduha (iz prostorije). Ovo je jedna od ključnih performansi na koju treba obratiti pažnju, jer prekomerna količina vlage u prostoriji može naškoditi i Vašem zdravlju i Vašem enterijeru!

Mogući neželjeni efekti koriščenja ovlaživača

Opekotine su najčešće povrede kada su u pitanju ovlaživači vazduha. Budite posebno pažljivi ako imate decu i nikada im ne dozvolite da rukuju ovlaživačima vazduha.

Svoj ovlaživač vazduha sa toplom izmaglicom postavite daleko od dece na mesto na kom ga ne mogu dohvatiti!

Takođe, podešavanjem ovlaživača da ispušta velike količine pare možete uticati na pojavu kondenza na zidovima, a kao rezultat se može pojaviti buđ i plesan.

Ovlaživači vazduha koji se ne čiste redovno mogu izazvati pojavu bakterija koje mogu negativno uticati na respiratorne organe i tako izazvati kašalj i prehladu. Dobra karakteristika ovlaživača je da, iako se brzo zaprljaju, isto tako se lako i čiste.

Pratite upustva proizvođača i redovno čistite uređaj.

Ukoliko se pravilno i na vreme ne održavaju, mogu znatno povećati količinu mikroogranizama u prostoriji i stvoriti ozbiljne zadravstvene probleme, poput bakterija u plućima, upale pluća itd.

Iako nisu štetni za zdravog čoveka, u nekim slučajevima mogu stvoriti probleme ljudima koji boluju od astme, ili imaju predispoziciju da razviju alergijsku astmu na određena eterična ulja koja se mogu sipati u ovlaživač.

Zbog toga Vas pozivamo na oprez i pažljivo promišljanje pri kupovini i korišćenju ovih uređaja!!

Koja je razlika između ovlaživača i osveživača vazduha

Kupci se često zbune kada se u ponudi pojavi termin ovlaživač i osveživač vazduha.

Danas na tržišti postoje multifunkionalni uređaji koji mogu raditi i kao ovlaživači i kao osveživači.

Ali u čemu je razlika?

Osveživači vazduha: dodaju aromu u prostoriji, omogućavaju aromaterapiju bez povećanja vlažnosti u prostoriji, koriste vodu za raspršivanje eteričnog ulja u prostoriji, rezervoar obično veličine manje šolje.
Ovlaživači vazduha: dodaju vlažnost vazduhu, ublažava tegobe nastale kao posledica suvog vazduha kao što su grebanje u grlu, suva koža, zapušen nos, koristi vodu za podizanje vlažnosti vazduha u prostoriji, rezerovar obično sadrži i do nekoliko litara vode.

Ovlaživači vazduha sa eteričnim uljima

Da li se u vodu u ovlaživaču vazduha mogu dodavati eterična ulja?

Nipošto! Ne sipajte eterična ulja u samu vodu, jer postoji bolja alternativa!

Većina ovlaživača emituje vlagu duvajući kroz vodeni filter, pa dodavanje eteričnih ulja direktno u vodu može oštetiti mehanizme ventilatora i začepiti mokri filter za odvođenje vlage, pa se ne preporučuje da eterična ulja dodajete u samu vodu.

Upravo zbog ove potrebe proizvođači ovlaživača su stvorili specijalne ovlaživače vazduha sa osveživačima napravljenim za eterična ulja.

Ukoliko ste odlučili da kupite jedan takav uređaj koji povećava vlažnost vazduha i raspršuje eterična ulja, onda biste trebali razmišljati o ultrazvučnim ovlaživačima vazduha koji su posebno dizajnirani za korišćenje eteričnih ulja.

Samo par kapi će Vam pomoći da se posle napornog dana opustite, relaksirate i lakše zaspite. Jednostavno je – odaberite Vašu omiljenu aromu, pa u deo predviđen za dosipanje eteričnih ulja dospite nekoliko kapi koje će se zatim kroz ovlaživač pretvoriti u finu, mirišljavu vlagu…

Ako ste početnik u korišćenju eteričnih ulja možete pogledati našu preporuku:

 • lavanda: omiljena kod osoba koje imaju problema sa spavanjem;
 • divlja narandža: pozitivno utiče na podizanje energije i jačanje imunog sistema;
 • eukaliptus:  eterično ulje eukaliptusa omiljeno je kod osoba koje imaju problema sa opuštanjem;
 • limun: koristi se za poboljšanje raspoloženja;
 • pepermint: pomaže kod respiratornih problema, jer otvara bronhije, a čini i da Vaša kuća zamiriše na bombone.

3 najinteresantnija modela na trištu Srbije

Zašto sebi ne priuštiti i dovoljno vlažan i dovoljno mirišljav vazduh?

Ukoliko imate problema sa neprijatnim mirisima u svom domu, a pored toga preferirate eterična ulja koja deluju smirujuće na psihu, blagotvorna su za zdravlje i doprinose boljem raspoloženju, snu i svežijem vazduhu, ovlaživač vazduha sa difuzerom za eterična ulja je pravi izbor za Vas!

Izabrali smo sledeća 3 modela:

BAURER LB 88  

Baurerov ovlaživač vazduha odličan je za one koji ne žele često da dolivaju vodu u svoj uređaj, jer poseduje veliki rezervoar od 6L.

Koristeći ovaj model ovlaživača, dobićete priliku da iskusite različite eterične note koje Vam mogu poboljšati san, uticati povoljno na Vaše raspoloženje i stvoriti osećaj svežine u Vašem domu!

Beurer ovlaživač vazduha sa etericnim uljimaIzvor: beurer.com

Tehničke karakteristike:

 • Mogućnost automatskog isključivanja,
 • Kapacitet rezervoara za vodu od 6 l,
 • Tehnologija ultrazvučnog raspršivanja sa zagrevanjem vode,
 • Za prostorije do 48 m²,
 • Varijabilno ultrazvučno raspršivanje u tri koraka,
 • Prikaz nivoa vode u rezervoaru,
 • Automatsko isključivanje,
 • Izlaz pare do 550ml/h,
 • Površina pokrivenosti do 48m2,
 • Dimenzije (Š x V x D): 29,5 cm x 19,5 cm x 28 cm,
 • Potrošnja: 16-280W,
 • Poseduje difuzer za eterična ulja

ECG AH D501 T

Ecg-ov model je bukvalno san svakog modernog domaćinstva!

Osim funkcije ovlaživanja, ovaj model i jonizuje vazduh, osvežava eteričnim uljima, poseduje filter sa aktivnim ugljem i HEPA filter, filter sa keramičkim slojem koji sprečava hvatanje kamenca i omogućava celom mehanizmu dugotrajnost!

Da je proizvođač maksimalno mislio na udobnost potrošača, pokazuje činjenica da sve funkcije ovog ovlaživača možete zadati iz svoje fotelje, jer ovaj model poseduje i super moderni daljinski upravljač!

Tehničke karakteristike:

 • 2 nivoa snage ovlaživanja (Hi / Low),
 • Zamenjivi HEPA filter,
 • Filter s aktivnim ugljem,
 • Tihi rad (pogodan za spavaće sobe),
 • Rad do 15h po jednom punjenju,
 • Odabir automatskog rada,
 • Svetlosni indikator,
 • Isključivanje i signal upozorenja kad je rezervoar prazan,
 • Funkcija raspršivanja mirisa,
 • Jonizacija,
 • Daljinski upravljač,
 • Dužina kabla za napajanje 1,4 m,
 • Nominalna snaga: 27 W,
 • Buka: 38 dB,
 • Kapacitet rezervoara za vodu: 5L,
 • Potrošnja po satu: ≥300 ml/h

Više informacija na zvaničnoj stranici ECG D501T

https://ecg-electro.eu

ASSO AROMA DIFUZER

Asso aroma difuzer nudi dve osnovne mogućnosti!

Možete ga koristiti samo kao ovlaživač vazduha, a možete ga pretvoriti i u običan osveživač vazduha!

Njegov moderan i urban dizajn uklopiće se u svaki prostor, a prirodna boja drveta ostavlja poseban utisak.

Osim svega toga, poseduje 7 različitih LED boja.

Izdvojili smo ga zbog dobre cene, dobrih performansi i mogućnosti da ga svakodnevno koristite.

Ovaj difuzer je jedan od onih koji daju ovlažen i mirišljav vazduh, predivno izgledaju i imaju sasvim zadovoljavajuće karakteristike! Osim toga, svako može priuštiti sebi jedan primerak!

Aroma difuzer, difuzor za eterična uljaIzvor: Asso.rs

Tehničke karakteristike:

 • Podesivo vreme rada: 1h, 3h, 6h,
 • 7 različitih LED boja,
 • Neprekidno vreme rada: 4h,
 • Pokriva: 30-40m2,
 • Metod atomizacije: ultrasoničan,
 • Nivo buke:<35dB,
 • Kapacitet rezervoara:300ml,
 • Količina isparavanja: oko 30ml/h,
 • Dve boje: boja belog drveta i boja prirodnog drveta

Više informacija možete pronaći na zvaničnoj stranici Asso Aroma Difuser

Kako odabrati najbolji ovlaživač vazduha za bebe?

Vođeni ljubavlju i brigom prema svojoj bebi stavićete njeno zdravlje ispred svega!

Suv vazduh u neprovetrenim prostorijama može veoma naškoditi Vašoj bebi, jer snižava imunitetsku odbranu tako malog deteta. Naime, sluzokoža nosa i grla mora biti dovoljno vlažna kako bi štitila dete od mogućih štetnih mikroorganizama u njegovom respiratornom sistemu. Ukoliko je vazduh izuzetno suv, uticaće na dodatno isušivanje bebinog nosića i grla. Ovo će je vrlo verovatno učiniti podložnijom respiratornim i drugim infekcijama.

Zbog toga je važno da vazduh u prostoriji u kojoj beba boravi i spava, bude optimalne vlažnosti!

Od izuzetne važnosti je nivo buke koju ovlaživač proizvodi, jer maloj deci i bebama može značajno remetiti san. Takođe, obratite pažnju da ne birate ovlaživače sa toplom izmaglicom, jer zbog određenih nepredviđenih okolnosti može doći do opekotina vrelom vodenom parom!

Raspitajte se  da li ovlaživač poseduje dodatne mehaničke i druge vrste filtera. Podrazumeva se da je svaka dodatna opcija filtriranja dobrodošla, jer time omogućavate što čistiji vazduh za svoje dete!

Ovlaživači u koje se sipa demineralizovana voda su pogodniji za dečije sobe, a posebnu pažnju obratite na količinu izmaglice koju ovlaživač ispušta, tj. na svetlosni indikator koji će Vam u svakom trenutku pokazivati koji je procenat vlažnosti u dečijoj sobi!

Ukoliko su Vam potrebne dodatne smernice u odabiru adekvatnog ovlaživača, dr Danijela Milosavljević (izvor: uzdravomtelu) je već za Vas odgovorila na određena pitanja:

3 najinteresantnija modela ovlaživača vazduha za bebe na trištu Srbije

Pravilno odabiranje ovlaživača za bebinu sobu je od krucijalne važnosti za njeno zdravlje!

Od toga koliko kvalitetan ovlaživač ste izabrali, zavisiće količina vlažnog i čistog vazduha u prostoriji u kojoj beba boravi i spava.

Pripremili smo za Vas izbor od Top 3 ovlaživača vazduha za bebinu sobu:

BABYMOOV HYGRO+

Babymoov Hygro+ je savršen partner u očuvanju zdravlja Vaše bebe, pružajući joj i dodatni, prijatni ugođaj.

Veoma tiha ultrazvučna tehnologija opremljena je mogućnošću da lako, ručno, podesite nivo vlažnosti (5 nivoa protoka pare), ali i da to umesto Vas uradi higrometar unutar uređaja. Zatim, opuštajuće noćno svetlo u više boja (7 različitih boja) učiniće da se Vaša beba opusti i brže zaspi, a samo koja kap nekog eteričnog ulja u difuzoru, doprineće lepšem i dubljem bebinom snu.

Ovaj ovlaživač posle jednog punjenja može raditi i do 22h bez prestanka, pokrivajući manje prostorije do 20m2.

Ovlaživač vazduha Babymoov Hygro Plus

Tehničke karakteristike:

 • Izuzetno tih – 25 dB,
 • Ultrazvučna tehnologija,
 • Automatsko gašenje,
 • Podešavanje brzine hidrometrije ručno i automatski,
 • Podesivi protok pare i izlaz za 360°,
 • Hladna para,
 • Difuzer za eterična ulja,
 • Backlit touchscreen,
 • Autonomija do 22h,
 • Noćno svetlo sa 7 različitih boja

Više informacija na zvaničnoj stranici Babymoov

GORENJE BABY H17BY 

Ovaj tip uređaja radi takođe po ultrazvučnim tehnologijama, malo je lakši od prethodnog, poseduje manji rezervoar (1, 7L), pa  može raditi kraći vremenski period u odnosu na prethodni (od 8 do 10h).

Performanse ovog ovlaživača pokazuju da je on pogodniji za one roditelje koji ovlaživač vazduha žele da koriste pre svega tokom noći, dok beba spava.

izvor: Gorenje Srbija
Gorenje ovlaživač vazduha H17BY ispušta hladnu izmaglicu i čini vazduh u sobi svežim, a pokriva prostorije površine do 30m2.

Tehničke karakteristike:

 • Poboljšava relativnu vlažnost vazduha,
 • Poboljšava kvalitet vazduha,
 • Kapacitet rezervoara: 1, 7L,
 • Ultrazvučna tehnologija rada,
 • Hladna para,
 • Moderan dizajn,
 • Plavi indikator rada,
 • Gumirane nogice za stabilnost,
 • Materijal kućišta:  plastika i metal,
 • Buka: 35 dB,
 • Dužina priključnog kabla: 1m,
 • Dimenzije aparata (ŠxVxD): 34 × 21 × 15cm,
 • Težina uređaja: 2,2 kg,
 • Priključna snaga: 30 W

Više informacija o proizvodu možete pronaći na zvaničnoj stranici Baby H17BY

Gorenje-ovlaživač-vazduha-Baby-H17BY Izvor: rs.gorenje.com

CAMRY CR7956

Camry naš je treći izbor zbog veličine rezervoara (5, 8L) i mogućnosti dužeg rada po jednom punjenju (do 17h).

Vašoj bebi će pružiti ovlažen vazduh, a Vi nećete često morati da dosipate vodu!

Tehničke karateristike:

 • Snaga: 30W,
 • Zapremina rezervoara: 5, 8L,
 • Veliki displej,
 • Tajmer,
 • Podesivi nivo vlažnosti,
 • Senzor nivoa vode,
 • Merenje vlažnosti vazduha,
 • Vreme rada sa punim rezervoarom 17h,
 • Težina uređaja: 2kg

Naglašavamo da je od krucijalne važnosti da pravilno rukujete svojim ovlaživačem i osluškujete šta Vam on signalizira!

Tako nikada nećete imati problema ni sa previše suvim, ni sa previše vlažnim vazduhom, a dobićete taman toliko vlažan vazduh koji se preporučuje za svaki dom.

Nadamo se da smo makar malo doprineli Vašoj potrazi za boljim i kvalitetnijim vazduhom!

Podeli članak:
0
Želeli bismo da čujemo vaše mišljenje, ostavite komentar!x
()
x